JENNY LIEBKIND

Jenny Liebkind on LauluLateksen kehittäjä, laulaja, laulunopettaja, musikaalinäyttelijä, Conscious Breathing-metodin hengitysohjaaja, ja perustanut JL LAULUSTUDIO HELSINKI laulukoulun vuonna 2020. 

 

Jenny on tehnyt merkittäviä rooleja teattereissa, viimeisimpänä Kuopion kaupunginteatterissa Viulunsoittaja katolla suurmusikaalin Hodelin.

Sitä ennen hän on tehnyt rooleja musikaaleissa The Sound of Music, Housut Pois, Mielensäpahoittajan miniä ja Katriina.

 

Jennyn luotsaama yhtye SHEINE ITE voitti toiseksi suurimman palkinnon IJMF International Jewish Music Festival-kilpailussa toukokuussa 2017 Amsterdamissa. Kilpailussa oli satoja hakijoita ympäri maailmaa. Yhtye säveltää uutta juutalaista musiikkia käyttäen vanhoja ladinotekstejä sävellysten pohjana. Yhtyeen esikoislevy El Dio julkaistiin helmikuussa 2020 ja on saatavilla kaikissa digitaalisisissa palveluissa (Spotify, iTunes, YouTube, Amazon Music).  

 

Jenny haluaa taiteen keinoin avata dialogia eri katsomusten ja uskontojen välillä. Hän on the Middle East Music. co jäsen, joka tuo yhteen kolme eri kulttuureista ja uskonnoista tulevaa sielukasta artistia. Yhtye esiintyy ympäri Suomea tehden rasismin vastaista työtä musiikin keinoin. 

 

 

"Our ability to live in peace with each other depends first and foremost on our ability to accept all that is different between us.

I want to get closer to you, but let me be who I am.

I welcome you coming closer to me, while respecting who you are."- Idan Raichel

 

 

Yhtyeet

SHEINE ITE on yhtye, jonka juuret ovat juutalaisessa ja suomalaisessa kansanmusiikissa, mutta vaikutteita yhtye ammentaa jazz, rock, ja muusta rytmimusiikista. Juutalaiset vaikutteet tulevat Lähi-idästä, Itä-Euroopasta ja Espanjasta. 

SHEINE ITE musiikki on sekoitus tyylejä ja kieliä, jotka sulautuvat yhteen vaivattomasti. Yhtye käyttää vanhoja ladinorunoja ja suomalaisia kansanlauluja luodakseen vaikuttavaa pohjoisen sävyistä maailmanmusiikkia.
Sheine Ite on esiintyy monilla festivaaleilla ja konserteissa ympäri maata ja ulkomailla. Yhtyeen esikoislevy ilmeistyi helmikuussa 2024 ja on kuunneltavissa Spotifyssa, iTunesissa, Youtubessa sekä kaikilla isoilla digitaalisen musiikin palveluissa. 
 
Muusikot:
Jenny Liebkind (voice)
Antti Hyartt (guitar)
Kata Vuoristo (b.voice+violin)
Antti-Pekka Rissanen (percussion)
Philip Holm (double bass)
Kai Himberg (piano)

Arvosteluita

"Lavan säteilevin tähti on omalla skaalallani ehdottomasti Liesl von Trappin roolia näyttelevä Jenny Liebkind. Oivallista lavakarismaa ja upeaa laulua ei haittaa ollenkaan se, että Liebkind on myös auttamattoman kaunis." - Faux Pas, 2.5.2015.

 

"Venäläiskaksikko on hauska etenkin Jenny Liebkindin Mielensäpahoittaja-henkilön sfääreihin Häkkisen tapaan täysillä heittäytyvän Ljudmilan ansioista."- SavonSanomat, 20.11.2014

 

 

"Musikaalitunnelmissa mentiin, ja Jenny itse säteili vakuuttavasti sekä laulajana että lavaesiintyjänä. Täyden katsomon aplodit saattelivat nuorta naista tielle kohti ammattiuraa. Se tie ei ole kevyt eikä helppo mutta voi tarjota suurta sisäistä tyydytystä ja ulkoista menestystä." - Broadway Here I Come-revyy, dramaturgi Marita Jama, 19.5.2015.

 


"The fact that the Sheine Ite was admitted to the Grand Finale is a sure sign of the appreciation of the jury for this group. The jury was impressed by the group's dedication and by their generally positive aura. Their professional qualities, both of the singers and the instrumentalists, were in clear evidence. The quality of their arrangements was good with really good harmonic ideas. The vocal arrangements were many times full of fantasy and made fresh use of the different intervals. Likewise, the instrumental arrangements were of very high quality, as was the level of the instrumental improvisations." -IJMF jury 2017

Huomasin, miten meidän yhteiset oppitunnit ja kaikki sun opettamat asiat auttoi löytämään omasta äänestä ne parhaimmat puolet ja selvästi se tepsi! Kiitos siitä!" - Pinja (Musiikkiteatteri-opintoihin päässyt oppilas), 2023